Skip links

ADIL Wereldmarkt ontvangt voorlopig certificaat voor inclusief ondernemen

ADIL Wereldmarkt opende donderdag 28 september zijn deuren aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Wethouder Patrick Welman en Lidy Schilder, directeur ‘Blik op Werk’, overhandigden de ondernemers een voorlopig certificaat voor inclusief ondernemen. Het is uniek in Nederland dat ADIL het certificaat nu al overhandigd krijgt. ADIL Wereldmarkt heeft namelijk al voor de opening werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Het personeelsbestand omvat tweederde van deze groep.  Een groot aantal van deze Doorzetters is via Werkplein Twente geplaatst.

Een certificaat voor iedereen die wil en kan werken 
Tijdens de opening ontvingen de eigenaren van ADIL Wereldmarkt een voorlopig certificaat van Patrick Welman en Lidy Schilder van stichting Blik op Werk in samenwerking met stichting Practicum. Dit certificaat voor inclusief ondernemen, de zogenaamde ‘Inclusiviteitsmeter’, kan een werkgever alleen ontvangen in samenwerking met gemeenten, scholen en zorgaanbieders. Het is gericht op sluitende ondersteuning van mensen die niet zelfstandig de weg naar werk kunnen vinden. Het certificaat borgt dat werknemers minimaal 30 uur werken, zodat ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Ketenaanpak
Uniek aan dit certificaat is dat niet alleen de werkgever getoetst wordt, maar ook de gemeenten en scholen. Er is sprake van een ketenaanpak. Over zes tot acht maanden worden de echte meetresultaten bekend. Het voorlopige certificaat wordt dan omgezet in een echt certificaat. ADIL Wereldmarkt krijgt het voorlopige certificaat omdat deze wereldmarkt al meteen bij de start gaat werken met mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Mensen/jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen bij ADIL al terecht vanaf hun 16e en leren een ambachtelijk vak en krijgen hiermee de zekerheid dat ze op hun 18e rechtstreeks bij ADIL in dienst komen voor minimaal 30 uur per week.

Doorzetter Arthur
Patrick Welman ging tijdens de opening in gesprek met Arthur. Arthur gaat in oktober starten met zijn nieuwe baan bij ADIL Wereldmarkt. Zijn vaste baan heeft hij hiervoor zelfs opgezegd! Na een eerdere, uitgebreide kennismaking en rondgekeken te hebben, voelt hij zich nu al thuis bij ADIL. Patrick vroeg of Arthur nog tips had voor werkgevers. Arthur gaf aan dat werkgevers moeten kijken naar wat past bij de persoon. Juist voor mensen met een afstand is dat van belang, omdat deze groep werkzoekenden het niet altijd even makkelijk heeft. Iedereen heeft kwaliteiten en als je je daar als werkgever op richt, is er veel mogelijk. Dat laat ADIL nu al zien. Ook Patrick Welman vindt dat iedereen een plek in de maatschappij verdient. Hij is de eigenaren van ADIL dankbaar, omdat zij hier op een zeer goede manier invulling aan geven.

Doorzetters dragen bij aan succes, ook in uw organisatie
Het Ondernemersloket heeft veel voor ADIl betekend om een geschikte locatie te vinden.  Werkplein Twente heeft bemiddeld in personeel. En niet zomaar personeel, het gaat om maar liefst vijf Twentse Doorzetters! ADIL laat zien dat het in dienst hebben van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, meteen vanaf het begin al succesvol kan zijn. Ze hebben er vijf zeer gemotiveerde werknemers bij. Het loopt nu al storm in de net geopende zaak. Wilt u weten wat voor waardevolle bijdrage mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan uw organisatie kunnen leveren? Neem vrijblijvend contact op met een van de Adviseurs Werk van Werkplein Twente via telefoonnummer: 088-896 99 66. Ook adviseren zij u graag over de subsidiemogelijkheden.

Leave a comment