Cursus voor werkgevers

Cursus voor werkgevers

Cursus voor werkgevers: ‘Omgaan en begeleiden van werknemers met een psychische beperking’ Staat u op het punt om een werknemer met arbeidsbeperking in dienst te nemen? Of heeft u dagelijks al met hen te maken? Neem dan deel aan de cursus ‘Omgaan en begeleiden van werknemers met een psychische beperking’. Met deze trainingLees meer overCursus voor werkgevers[…]
Workshop video solliciteren

Workshop video solliciteren

Durf jij de uitdaging? Doe mee aan om de workshop video solliciteren en leer jezelf nog beter te presenteren. Belangrijke informatie Datum:                   : 13 december Tijd                         : 10:00- 16:00 uur Locatie                    : Twentheplein 7, 7607 GZ Almelo Gastsprekers          : Hilde Stringa en Marianne van Zijp Loopbaancoach Loopbaan Support Detailhandel Aantal beschikbare plekken: 15Lees meer overWorkshop video solliciteren[…]
Over werkplein

Over werkplein

Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen de veertien Twentse gemeenten en UWV. Wij werken samen op zowel het gebied van werkzoekendendienstverlening als op het gebied werkgeversdienstverlening. Door middel van een gezamenlijke aanpak proberen we mensen met een WW-uitkering, bijstandsuitkering of arbeidshandicap aan een passende baan helpen. Werkgevers helpen wij graag bij het vinden vanLees meer overOver werkplein[…]
Vacatures zoeken

Vacatures zoeken

Bij Werkplein Twente krijgen we dagelijks nieuwe vacatures binnen. U kunt onze vacatures vinden op werk.nl. Op werk.nl kunt u ook uw cv plaatsen. Andere handige vacaturesites zijn: jobbird.com, indeed.nl, monsterboard.nl en intermediair.nl (hbo/wo). Een overzicht van mbo en hbo+ vacatures bij Twentse bedrijven vindt u op twente.com. Heeft u thuis geen internetverbinding? Bij Werkplein Twente zijn pc’s aanwezig dieLees meer overVacatures zoeken[…]
Praktisch: werkplekaanpassingen

Praktisch: werkplekaanpassingen

Heeft u op uw nieuwe werkplek aanpassingen en voorzieningen nodig om het werk goed uit te kunnen voeren? U en uw nieuwe werkgever kunnen hiervoor een vergoeding aanvragen.
Voordelen van Werkplein Twente

Voordelen van Werkplein Twente

De Twentse arbeidsmarkt is continu in beweging. U als werkgever kent vast ook uw uitdagingen. Werkplein Twente wil graag uw gesprekspartner zijn voor actuele personele vraagstukken, maar ook voor de ontwikkelingen op de (middel)lange termijn.
Opleiden en bijscholen

Opleiden en bijscholen

Iedere branche heeft te maken met ontwikkelingen en innovaties. Kennis is steeds belangrijker. Bereid u als ondernemer voor op de toekomstige veranderingen in uw markt en laat uw tijdig personeel bijscholen.
Bijstandsuitkering aanvragen

Bijstandsuitkering aanvragen

Wanneer u werkloos bent en een Bijstandsuitkering aan wilt vragen, moet u zich inschrijven bij UWV. De procedure omtrent de aanvraag van een Bijstanduitkering is per gemeente verschillend.
Over de banenafspraak

Over de banenafspraak

In het sociaal akkoord hebben werkgevers met de overheid afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkplein Twente kan u als ondernemer ondersteunen bij de invulling ervan.
WW uitkering aanvragen

WW uitkering aanvragen

Het aanvragen van een WW uitkering verloopt via UWV. Wanneer u werkloos bent geworden moet u zich binnen twee dagen na uw laatste werkdag inschrijven bij UWV.
Participatiewet

Participatiewet

Iedereen die kan werken, en het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Met deze wet wil het kabinet dat iedereen die kan werken weer aan de slag gaat en meedoet.
Test uzelf

Test uzelf

U wilt uw kansen op werk vergroten. Dan is het belangrijk om te weten waar u goed in bent, welk werk bij u past en wat u belangrijk vindt in uw werk.
Wat is sociaal ondernemen?

Wat is sociaal ondernemen?

Werkplein Twente beschouwt sociaal ondernemers als ondernemers die kwetsbare groepen mensen uit de samenleving een kans geven in hun bedrijf. En dat is precies wat gemeenten en overheden willen stimuleren.
Toekomstig personeel opleiden

Toekomstig personeel opleiden

Werkgevers schakelen Werkplein Twente ook in voor scholing van toekomstige medewerkers. Zoekt u personeel dat moeilijk te vinden is omdat zij specifieke papieren nodig hebben?
Informatie over kansrijke beroepen

Informatie over kansrijke beroepen

Wanneer er sprake is van veel vraag door werkgevers en weinig aanbod van werknemers hebben we het over een krapteberoep. Zoekt u werk in een krapteberoep? Dan heeft u meer kans op een baan.
Vacatures melden

Vacatures melden

Zoekt u een medewerker voor tijdelijk of in vaste dienst? Werkplein Twente beschikt over het grootste en meest gevarieerde werkzoekendenbestand in de regio Twente.
Ondernemer worden

Ondernemer worden

U wilt een eigen bedrijf beginnen? Laat u dan goed informeren. Bij het starten van een eigen onderneming komt veel kijken.
Werving en selectie

Werving en selectie

Kent u drukke tijden en heeft u snel een paar extra handen nodig? Werkplein Twente beschikt over het grootste en meest gevarieerde werkzoekendenbestand van Twente.
Deutsche Arbeitgeber

Deutsche Arbeitgeber

Deutschland grenzt an Enschede. Als deutscher Arbeitgeber können Sie davon profitieren. Werkplein Twente fördert erfolgreich das Arbeiten in Deutschland.
Omscholing en bijscholing

Omscholing en bijscholing

Soms is het lastig om in uw oude beroep een nieuwe baan te vinden. U ziet wel andere leuke banen, maar door onvoldoende of een niet passende opleiding komt u daarvoor niet in aanmerking. U kunt er dan voor kiezen om u te laten om- of bijscholen.
Netwerken

Netwerken

Steeds vaker worden vacatures ingevuld voordat ze op een vacaturesite geplaatst worden. Hoe vindt u als werkzoekende nu deze vacatures? Zorg dat u uw netwerk onderhoudt en uitbouwt.