Jonger dan 27

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Ben jij op zoek naar werk of een opleiding die bij je past en woon je in Twente? De jongerenadviseurs van Werkplein Twente helpen je graag verder.

Je kunt contact opnemen met:
Robert Zoetman, bel 06 46 01 48 19 of mail naar email hidden; JavaScript is required(Jongerenadviseur voor Enschede & omgeving en Hengelo & omgeving)
Elif Durdabak, bel 06 13 07 64 99 of mail naar email hidden; JavaScript is required (Jongerenadviseur voor Almelo & omgeving en Enschede & omgeving)

De jongerenadviseur van Werkplein Twente adviseert jou bij het vinden van een opleiding, baan of werk-leer aanbod. Ook kun je er terecht voor informatie en advies over een uitkering, een beroeps- of schoolkeuzeonderzoek en schuld- of (jeugd)hulpverlening. De jongerenadviseur werkt onder andere samen met de gemeenten, UWV en het ROC van Twente.

Startkwalificatie
Een diploma vergroot de kans op een baan. Daarom heeft de regering besloten dat iedereen moet voldoen aan de eisen van de startkwalificatie. Dit betekent dat je minimaal een havo, vwo of mbo-niveau 2 diploma moet hebben. Meld je je zonder startkwalificatie voor een bijstandsuitkering? De gemeente kan je dan verplichten om de mogelijkheden voor het behalen van een startkwalificatie alsnog uit te zoeken.

Hulp bij het kiezen van een MBO-opleiding
De flyer ‘Kans op werk in Twente’ helpt je om een goede keuze te maken wanneer je een mbo opleiding zoekt. De flyer geeft je een helder beeld van de vooruitzichten op een baan bij elke mbo opleiding (niveau 1 t/m 4). Het gaat om beroepsgroepen in de sectoren techniek, groene sector, economie en zorg en welzijn. Ook staat er in wat je bruto maandsalaris als starter per opleidingsniveau ongeveer is.