Evenement

Werkgeverslunch: Boeien en binden van personeel. Help, mijn talent loopt weg!

dinsdag, 19 nov 2019 11:30 – 15:00 Colosseum 65, Enschede

Als werkgever wordt het steeds belangrijker om te laten zien wat u medewerkers kunt bieden. Wanneer u eindelijk dat talent binnen heeft waar u naar zocht, is het belangrijk om dit talent aan uw bedrijf te binden. Hoe doen andere bedrijven dit? Wat werkt en wat niet? Kom naar de werkgeverslunch van Werkplein Twente en laat u door onze gastsprekers informeren, inspireren en adviseren om uw personeel te boeien en te binden aan uw bedrijf.

De werkgeverslunches zijn gratis toegankelijk voor maximaal 2 personen per bedrijf. Bij voorkeur bedrijfseigenaar of manager. Voor uitzendpartijen geldt: maximaal 1 persoon per bedrijf (eigenaar / manager). Een unieke kans om uw kennis uit te breiden en tevens te netwerken met andere Twentse bedrijven.

Thema: Boeien en Binden van personeel: Help, mijn talent loopt weg!
Door de spanningen in de huidige arbeidsmarkt zijn de meeste werkgevers blij met hun goede werknemers. Maar hoe zorgt u ervoor, dat uw talenten bij uw bedrijf blijven? Hoe kunt u uw medewerkers tevreden houden? Zit het in salaris of zit het in secundaire voorwaarden? Of moet u het toch over een andere boeg gooien?
Tony’s Chocolonely ontving onlangs de prestigieuze titel ‘Great Place to Work’. Opnieuw, want 5 jaar geleden eindigde de producent van slaafvrije chocolade in deze verkiezing ook al bij de beste werkgevers van ons land. Wat maakt Tony’s zo’n goede werkgever? Ynzo van Zanten geeft u inzicht over de aanpak van Tony’s Chocolonely. Ga voor een nieuwe aanpak en laat u inspireren en informeren. Tijdens de inspiratiesessies kunt u kennis maken met verschillende praktijkvoorbeelden.

Inspiratiesessies

“Voetballend Ondernemen” door Benno Schildkamp
Hoe je met de juiste strategie, speltactiek, opstelling en selectie ook een hecht team en organisatie kunt neerzetten, tevreden klanten scoren en talenten kunt behouden in alle fases van het bedrijf. Het is net voetbal.

“Wat maakt je een Employer of Choice” door Guido Heezen (Effectory)
Effectory onderzoekt bij meer dan 1.000 organisaties hoe medewerkers tegen hun werk en hun werkgever aan kijken. We zien daarin uiteenlopende resultaten. Wat zorgt voor deze grote verschillen en hoe word je zelf een ‘employer of choice’?

Zonder vrijwilligers geen Military” door Robert Zandstra (Military)
Waarom wil iedereen meedoen? Wat is de aantrekkingskracht van de Military?

“Een glijbaan alleen is echt niet genoeg” door Coen Brinkman (Twepa)
Een regionale groothandel in Twente is niet de meest hippe omgeving voor de nieuwe professionals en toch lukt het nog steeds om goede mensen aan boord te krijgen en belangrijker aan boord te houden. Het geheim? 

Bij binnenkomst kunt u uw keuze maken voor een inspiratiesessie. Er is per sessie een aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol.

Programma
11.30 uur    Inloop & netwerklunch
12.00 uur   Gastspreker Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely
13.15 uur    Inspiratiesessies
14.15 uur    Netwerken onder het genot van een drankje
15.00 uur   Einde programma

Graag begroeten wij u tijdens de werkgeverslunch van Werkplein Twente.

De inschrijving is gesloten.